BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas

Šiame tinklapyje gali būti naudojami slapukai ar kiti jūsų asmens duomenys tinklapio funkcionalumo tikslais. Kai kurie iš šių slapukų yra būtini, o kiti padeda mums patobulinti jūsų patirtį ir gauti duomenų, kaip ši svetainė yra naudojama.

Privatumo politika

Parengtos rekomendacijos dėl maisto produktų ir gėrimų reklamos vaikų programose

Spausdinti
ordinateur-de-bureau-pc-1456070535WEH.jpg

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) kartu su Sveikatos apsaugos ministerija (toliau – SAM) parengė rekomendacijas dėl maisto produktų ir gėrimų reklamos vaikų programose

2021m. rugsėjo 8 d. LRTK priėmė Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų teikėjų ir dalijimosi vaizdo medžiaga platformos paslaugų teikėjų taikomų etikos kodeksų veiksmingumo nustatymo tvarkos aprašą, kuriuo siekiama įgyvendinti naujus Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo (toliau – VIĮ) reikalavimus, įsigaliojusius 2021 m. vasario 1 d. perkėlus Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos nuostatas. 

Pagal naujus VIĮ reikalavimus tokie etikos kodeksai yra privalomi visiems minėtų paslaugų teikėjams ir privalo turėti nuostatą dėl netinkamų vaikams skirtų komercinių audiovizualinių pranešimų, įterpiamų į vaikams skirtas programas apie maisto produktus ir gėrimus, kuriuos rekomenduojama vartoti saikingai. Šiais etikos kodeksais turi būti siekiama veiksmingai sumažinti galimybę vaikams pamatyti komercinius audiovizualinius pranešimus apie nurodytus maisto produktus ir gėrimus, nustatant, kad komerciniuose audiovizualiniuose pranešimuose nebūtų pabrėžiamos teigiamos minėtų maisto produktų ir gėrimų maistingumo savybės.

Siekdama paslaugų teikėjams padėti įgyvendinti aukščiau nurodytas VIĮ nuostatas, LRTK kartu su SAM, parengė rekomendacijas, kurios kiekvienam paslaugų teikėjui padės įvertinti bei nusistatyti kriterijus, kokie maisto produktai ir gėrimai galėtų būti laikomi tokiais, kurių sudėtyje yra maistinių medžiagų ir maistiniu arba fiziologiniu poveikiu pasižyminčių medžiagų, ypač riebalų, riebalų rūgščių transizomerų, druskos arba natrio ir cukrų, kuriuos rekomenduojama vartoti saikingai.

 

 

Dalintis:
Paskutinė atnaujinimo data: 2022-03-15
Į viršų